Gastgezin

Gastgezin


Als gastgezin verricht je heel belangrijk werk voor de organisatie. Je staat immers in voor de socialisatie en opvoeding van een hond die later een hele belangrijke taak zal moeten uitvoeren.


Een pup wordt op de leeftijd van 7 à 8 weken geselecteerd en komt dan in een gastgezin terecht. Daar verblijven ze ongeveer 12 tot 14 maanden. Tijdens dat eerste jaar bij het gastgezin worden de pups gesocialiseerd en zindelijk gemaakt. Ze worden opgevoed in een huiselijke omgeving. Verder moet de pup leren om mee te wandelen aan de lijn zonder trekken en moet de pup leren om zich netjes en rustig te gedragen in allerlei omgevingen en situaties (stad, winkels, drukte, enz.). Daarnaast worden er een aantal basiscommando's aangeleerd zoals zitten, liggen, blijven, hier komen en naar de plaats.


Daar dit een enorm belangrijke periode is voor een toekomstige assistentiehond, voorzien wij steeds begeleiding, zowel individueel als in groep.


Ervaring met honden is geen noodzaak, alle kennis die u nodig heeft, wordt bijgebracht.


Heeft u voldoende tijd en wil u graag mee helpen aan ons prachtige werk, meld u dan aan als gastgezin.


Werkwijze

Nadat u een aanvraag heeft ingediend, nemen wij contact met u op en zal er een kennismakingsgesprek doorgaan bij u aan huis. Indien dit positief is, wordt u op de wachtlijst geplaatst. Wanneer er nieuwe pups worden aangekocht wordt u hiervan tijdig op de hoogte gebracht zodat u eventuele voorbereidingen kan treffen.

Vlak voor de komst van de pup voorzien wij een infomiddag. Tijdens deze middag wordt de opvoeding van de pup gedetailleerd besproken. Ook wordt er uitgelegd hoe u de eerste dagen met uw pup best aanpakt.

Vervolgens voorzien we 1 à 2 maal per week begeleiding, dit zal zowel individueel als in groep zijn. Wanneer de hond ongeveer 12 à 14 maanden is, komt hij terug naar de organisatie en wordt hij opgeleid voor de specifieke taak die hij zal moeten gaan uitvoeren.


Wat verwachten wij van u?

Dat u alle dagen voldoende tijd heeft om de opvoeding en training van de pup tot een goed einde te brengen.

Dat u bereid bent om onze trainingen te volgen. Deze zijn zowel bij u aan huis, als op publieke plaatsen.

Dat u onze adviezen en trainingswijze zo goed mogelijk probeert op te volgen.

Dat u bereid bent om de pup regelmatig naar het centrum te brengen voor een evaluatie.

Dat uw inzet belangeloos is en volledig ten voordele van de organisatie.

En natuurlijk dat u de hond voorziet van voldoende aandacht en liefde.


Wat mag u van ons verwachten?

U krijgt van begin tot einde de nodige begeleiding.

Voeding en medische kosten van de pup worden volledig door ons gedragen.

U krijgt een puppypakket mee, dit is een slaapplaats, kussen, leiband en enkele speeltjes.

Indien de hond niet mee kan, wordt er opvang voorzien tijdens vakanties. Ook tijdens ziekte kan er opvang worden voorzien.

U leert een heleboel bij over de opvoeding en training van honden.

Vraag hier uw kandidatuur aan als gastgezin